Paardrijden voor kinderen en volwassenen met een beperking

Manege ’t Zandeind in Riel is een manege die zich wil inzetten voor zo veel mogelijk kinderen en volwassenen uit de omgeving van Tilburg. Ook kinderen uit het speciaal onderwijs met een verstandelijke, lichamelijke of psychische handicap, nodigen wij van harte uit om eens te komen kijken naar deze sport.

Plezier staat voorop. Meedoen is een goede tweede.

Dat kinderen plezier hebben in de omgang met paarden is het allerbelangrijkste. Ons doel is om op termijn zo regulier mogelijk mee te doen. Een hobby delen is al erg leuk!

Het kind bepaalt

Zoals bij alle kinderen beginnen we met privélessen. De eerste stappen in de kennismaking met de pony en ons krijgen zo alle aandacht. Naast de rij-instructeur is er waar nodig extra ondersteuning door een ervaren coach. Vanaf zaterdag 2 mei 2015 starten wij met onze KANJER-LESSEN.

Het gemiddelde kind bestaat niet. Door juist naar uw kind te kijken, passen we op dát moment onze aanpak aan. Dat kan inhouden dat we al liedjes zingend samen het paard borstelen of in de manegebak rondlopen. Of uw zoon of dochter zit al snel op het paard en gaat wat passen in draf.

Kansen om aan te sluiten bij een lesgroep laten we niet liggen. Dat kan bijvoorbeeld starten bij het samen ‘droogstappen’ op het einde van een les. Ook zijn er veel leuke momenten buiten de les:samen naar de stallen gaan, in de kantine wat drinken of op het erf spelen.

Geen therapie, maar uitdaging en plezier!

Paardrijden bij ’t Zandeind komt niet in de plaats van fysiotherapie of een andere therapie. Een stapje extra door het inzetten van de extra coach doen wij graag. Zij is er ter ondersteuning van de rij-instructeur. Samen met u kijken we per keer waar de uitdaging van die dag ligt.

Reactie van de moeder van Merel:

 Geweldig om te zien hoe Huib de les per keer aanpast aan Merel. Dat leer je niet uit boeken, maar ‘heb je’. Als we na een les allemaal stralend naar de kantine lopen, kan ze zo trots kijken.

Kanjerlessen

Vanaf 2 mei aanstaande starten wij met onze kanjerlessen. Dit zijn kleinschalige lessen voor jong en oud waarbij er nog meer oog is voor het individu. En waar desgewenst een ervaren coach ingezet kan worden naast de rij-instructeur. We starten met een try-out van drie maanden waarbij we beginnen met lessen van een half uur. Afhankelijk van de vraag zullen we kijken hoe we dit verder uit gaan breiden.  Wij hebben mogelijkheden met Stichting Leergeld en PGB gebruik.

Nieuwsgierig?

Wilt u meer informatie over de KANJERLESSEN? Neem dan contact op met Kelly van Erk via kellyerk@gmail.com

Voor meer informatie over de samenwerking met Stichting Leergeld: bel ons dan op of mail.