Paardrijden voor kinderen en volwassenen met een beperking

Manege ’t Zandeind in Riel is een manege die zich wil inzetten voor zo veel mogelijk kinderen en volwassen uit de omgeving van Tilburg. Ook kinderen uit het speciaal onderwijs met een verstandelijke, lichamelijke of psychische handicap nodigen wij van harte uit om eens te komen kijken.

Plezier staat voorop. Meedoen is een goede tweede.

Dat kinderen plezier hebben in de omgang met paarden is het allerbelangrijkste.

Kanjerlessen

Op zaterdagochtend zijn onze kanjerlessen. Dit zijn kleinschalige lessen waarbij er nog meer oog is voor het individu en waarbij een ervaren coach extra begeleiding biedt tijdens de lessen. Ook bieden wij door het jaar heen leuke groepsactiviteiten voor de kanjers (zoals wedstrijdjes, ouder-kind les enz.).

  • Voor wie?
  • –> Kinderen van 5 t/m 18 jaar, die zelfstandig kunnen zitten
  • –> Kanjers met een verstandelijke, sociaal-emotionele of fysieke beperking

Ten slotte is er de mogelijk tot ondersteuning van een ergo-therapeut, indien gewenst en hebben wij mogelijkheden met Stichting Leergeld & PGB gebruik.

Het kind bepaalt

Zoals bij alle kinderen beginnen we met privélessen. De eerste stappen worden dan gezet met betrekking tot de kennismaking met de pony en het daadwerkelijke paardrijden. Naast de rij-instructeur is er waar nodig extra ondersteuning door een ervaren coach.

Het gemiddelde kind bestaat niet. Door juist naar uw kind te kijken, passen we op dát moment onze aanpak aan. Dat kan inhouden dat we al liedjes zingend samen het paard borstelen of in de rijbak rondwandelen. Of uw kind voelt zich al snel op zijn gemak op het paard en gaat zelfs al wat passen in draf.

Paardrijden bij ’t Zandeind komt niet in de plaats van fysiotherapie of een andere therapie. Een stapje extra door het inzetten van de ervaren coach doen wij graag. Zij is er ter ondersteuning van de rij-instructeur. Samen met u kijken we per keer waar de uitdaging van die dag ligt.

Reactie van de moeder van Merel:

 Geweldig om te zien hoe Huib de les per keer aanpast aan Merel. Dat leer je niet uit boeken, maar ‘heb je’. Als we na een les allemaal stralend naar de kantine lopen, kan ze zo trots kijken.

Nieuwsgierig?

Wilt u meer informatie over de kanjerlessen?

Neem dan contact op met Kelly van Erk via info@buitenomcoaching.com  

Voor meer informatie over Buitenom Coaching: http://www.buitenomcoaching.com/

Wilt u meer informatie over de samenwerking met Stichting Leergeld, dan kunt u ons zowel telefonisch bereiken als via de mail.