Meer informatie

Wij zijn een 4- sterren manege aan de rand van Riel, vlakbij Tilburg. Er is een ruime keuze uit pony’s en paarden die allemaal super lief zijn. Een goede verzorging van onze dieren vinden wij erg belangrijk, want een ruiter zonder paard of pony, dat gaat niet. Tijdens de kampen help je dus ook mee om de paarden en pony’s te verzorgen.

De aankomst is altijd het spannendste moment van ponykamp. Dat is namelijk het moment dat je nieuwe vrienden en vriendinnen leert kennen. Sommige kinderen komen met een groepje vrienden/vriendinnen, maar een groot deel van de kinderen komt alleen. Het mooie is dat jullie allemaal 1 ding gemeen hebben: Jullie zijn allemaal dol op paarden! Ieder van jullie gaat op kamp om nieuwe dingen te leren en vooral om een gezellig week te hebben en daarvoor ben je bij Ruiterkamp ’t Zandeind op het juiste adres! Er komen zowel kinderen die rijden op Manege ‘t Zandeind als kinderen uit België en uit de rest van Nederland.

De liefste pony’s en paarden, de leukste activiteiten en slapen in een sfeervolle blokhut vlak bij de paarden!

Tijdens het ponykamp ga je iedere dag minstens twee keer rijden. De deelnemers worden op rijniveau ingedeeld in groepen. Iedereen krijgt les op zijn of haar niveau en krijgt les van een deskundige instructeur. Ben je een ervaren ruiter? Dan kun je meedoen aan springlessen, de cross en maken we mooie buitenritten. Kun je nog niet (zo goed) rijden? Dat is helemaal niet erg! Je krijgt op een speelse manier iedere dag les en dan zul je zien dat je misschien ook mee kunt tijdens een mooie buitenrit en misschien ook een sprongetje kunt maken. Natuurlijk vinden alle pony’s en paarden het sowieso heerlijk om verzorgd en vertroeteld te worden. Je mag voor de hele week je ‘eigen’ pony of paard uitkiezen om te verzorgen.

Er worden verschillende leuke activiteiten georganiseerd. Dat kunnen activiteiten mèt en zonder paarden en pony’s zijn. Bij ons is geen één kamp hetzelfde. Wij streven ernaar om elke keer weer een nieuw programma aan te bieden. We wisselen dus met de activiteiten per kamp en bedenken er ook steeds weer nieuwe dingen bij. Dat maakt dat een Ruiterkampkamp ’t Zandeind nooit saai is en steeds weer leuk is om aan deel te nemen. De begeleiding stelt dagelijks een activiteitenprogramma op. De activiteiten variëren van spelletjes op ons speelveld, knutselactiviteiten, pimp mijn pony met fotoshoot, voltige, huifkartocht (waarbij je ook zelf mag mennen) en nog veel meer. Bij warm weer is er ook de mogelijkheid om een buikschuifbaan op het veld te leggen en bij echt heel warm weer is er een ven in de buurt waar we lekker kunnen gaan zwemmen. Ook ’s avonds is er steeds wat te doen. Dit kan een kampvuur zijn, lekker bbq-en samen, een spooktocht, een vossenjacht of disco zijn in onze kantine van de manege. Je verveelt je geen moment!

Slapen doe je met je vrienden en vriendinnen in onze sfeervolle blokhut. Er zijn 3 slaapzalen met stapelbedden. Er zijn aparte douches en toiletten voor de jongens en de meisjes. Verder wordt er elke dag lekker gekookt en gegeten in de blokhut. Bij mooi weer kan dat ook lekker buiten aan de gezellige picknicktafels. Geef bij aanmelding even door wanneer er sprake is van een voedselallergie, dan houden we hier rekening mee.

Schrijf je dus nu in voor een onvergetelijke vakantie!