Meer informatie

Zomerkamp 2023 week 1 : maandag 17 juli t/m vrijdag 21 juli.

Zomerkamp 2023 week 2 : maandag 24 juli t/m vrijdag 28 juli.

Zomerkamp 2023 week 5 : maandag 14 augustus t/m vrijdag 18 augustus.

Zomerkamp 2023 week 6: maandag 21 augustus t/m vrijdag 25 augustus

Wij zijn een 4- sterren manege aan de rand van Riel, vlakbij Tilburg. Er is een ruime keuze uit pony’s en paarden die allemaal super lief zijn. Een goede verzorging van onze dieren vinden wij erg belangrijk, want een ruiter zonder paard of pony, dat gaat niet. Tijdens de kampen help je dus ook mee om de paarden en pony’s te verzorgen.

De aankomst is altijd het spannendste moment van ponykamp. Dat is namelijk het moment dat je nieuwe vrienden en vriendinnen leert kennen. Sommige kinderen komen met een groepje vrienden/vriendinnen, maar een groot deel van de kinderen komt alleen. Het mooie is dat jullie allemaal 1 ding gemeen hebben: Jullie zijn allemaal dol op paarden! Ieder van jullie gaat op kamp om nieuwe dingen te leren en vooral om een gezellig week te hebben en daarvoor ben je bij Ruiterkamp ’t Zandeind op het juiste adres! Er komen zowel kinderen die rijden op Manege ‘t Zandeind als kinderen uit België en uit de rest van Nederland.

De liefste pony’s en paarden en de leukste activiteiten!

De deelnemers worden op rijniveau ingedeeld in groepen. Iedereen krijgt les op zijn of haar niveau en krijgt les van een deskundige instructeur. Ben je een ervaren ruiter? Dan kun je meedoen aan springlessen en maken we mooie buitenritten. Kun je nog niet (zo goed) rijden? Dat is helemaal niet erg! Je krijgt op een speelse manier iedere dag les en dan zul je zien dat je misschien ook mee kunt tijdens een mooie buitenrit en misschien ook een sprongetje kunt maken. Natuurlijk vinden alle pony’s en paarden het sowieso heerlijk om verzorgd en vertroeteld te worden. Je mag voor de hele week je ‘eigen’ pony of paard uitkiezen om te verzorgen.

Er worden verschillende leuke activiteiten georganiseerd. Dat kunnen activiteiten mèt en zonder paarden en pony’s zijn. Bij ons is geen één kamp hetzelfde. Wij streven ernaar om elke keer weer een nieuw programma aan te bieden. We wisselen dus met de activiteiten per kamp en bedenken er ook steeds weer nieuwe dingen bij. Dat maakt dat een Ruiterkampkamp ’t Zandeind nooit saai is en steeds weer leuk is om aan deel te nemen. De begeleiding stelt dagelijks een activiteitenprogramma op. De activiteiten variëren van spelletjes op ons speelveld, knutselactiviteiten, pimp mijn pony met fotoshoot en nog veel meer. Bij warm weer is er ook de mogelijkheid om een buikschuifbaan op het veld te leggen. Ook ’s avonds is er steeds wat te doen. Dit kan een kampvuur zijn, lekker bbq-en samen, een spooktocht, een vossenjacht of disco zijn in onze kantine van de manege. Je verveelt je geen moment!

Elke dag wordt er lekker gekookt en gegeten. Bij mooi weer kan dat ook lekker buiten aan de gezellige picknicktafels. Geef bij aanmelding even door wanneer er sprake is van een voedselallergie, dan houden we hier rekening mee.

Voor de ouders/ verzorgers:

Manege ‘t Zandeind is een erkende 4 sterren FNRS Manege. Wij staan voor veiligheid en kwaliteit.

De ponyrijlessen worden gegeven door deskundige, gediplomeerde instructeurs. Onze leiding bestaat uit een enthousiaste groep mensen die allemaal 18 jaar of ouder zijn en minimaal de middelbare school afgerond hebben. Een groot deel van de leiding heeft een pedagogische en/of didactische achtergrond of volgt nog een opleiding op dit gebied. Wij vinden het leuk om je naast beter te leren rijden ook dingen te leren over verzorging en omgang met je paard of pony. Ook vinden we het belangrijk dat de kinderen elkaar helpen, zodat ze van elkaar kunnen leren en er een betrokken en veilige sfeer is. Er is vanzelfsprekend dag en nacht begeleiding bij uw kind.

Tijdens de ruiterkampen wordt dagelijks overleg gepleegd tussen de leden van de leiding. Zo blijft iedereen betrokken bij het welzijn van het kind en kan altijd de juiste omgangsvorm gekozen worden. Daarnaast kunt u als ouder ook altijd met de leiding en uw kind overleggen wat de beste aanpak bij eventuele problemen is. Om ervoor te zorgen dat juist de leiding ten allen tijde op de hoogte is van de gemoedstoestand van uw kind is een mobiele telefoon niet toegestaan. U kunt uw kind telefonisch bereiken tijdens de maaltijden. Tijdens de ontvangst adviseren wij u over de tijdstippen en de telefoonnummers van ’t Zandeind. Er heerst een warme en veilige sfeer tijdens de kampen.

Schrijf je dus nu in voor een onvergetelijke vakantie!