Lessen

Bij ons kan je terecht voor dressuur- en springlessen voor ruiters vanaf 5 jaar. Wij geven zowel groeps- als privélessen op manege- of eigenpaard.
Daarnaast geven we ook longeerlessen.

-Miniles: een leuke manier om kennis te maken met het paardrijden voor kinderen van 3 tot 7 jaar. Voor deze aller jongste ruitertjes hebben we elke zaterdag om 16:00 uur een miniles. Lekker een half uurtje rijden onder onze begeleiding, maar er wordt verwacht dat er per kindje een ouder/verzorger mee loopt met de pony. Aanmelden is niet noodzakelijk.

-Starterspakketten: wij werken met Young Riders pakketten. Dit betreft een driedelige cursus van lessen van een half uur. Young Riders (1) bestaat uit zes lessen, Young Riders Children (2) bestaat uit acht lessen en het laatste pakket, Young Riders Juniors (3) bestaat uit twaalf lessen.
Met deze drie pakketten worden kinderen van 6 t/m 11 jaar begeleid om naar de reguliere groepslessen door te stromen.
Lessen uit deze pakketten kunnen niet worden ingehaald, m.u.v. data die voor aanvang van de cursus zijn aangegeven. Bij plotseling ziek zijn of verhinderingen komt de les dus te vervallen. Aanmelding gaat via lessen@manegezandeind.nl
Vermeld in de mail graag: Voor- én achternaam, geboortedatum, telefoonnummer, gewenste startdatum en eventuele bijzonderheden.

-Groepslessen: onze groepslessen van 60 minuten zijn voor ruiters vanaf 7 jaar. In de dressuurlessen rijden maximaal 10 ruiters en in de springlessen maximaal 6 ruiters. In deze lessen kijken we naar de individu, iedereen krijgt de aandacht die hij of zij nodig heeft.

-Rijden met een beperking: voor meer info klik hier

-Privélessen dressuur: wij geven privélessen van 30 en van 60 minuten. Voor twee t/m vier personen bestaan de lessen altijd uit 60 minuten. Deze lessen zijn zowel voor beginnende als de gevorderde ruiter t/m Z niveau.

-Privélessen springen: privé springlessen bestaan altijd uit 60 minuten en zijn mogelijk voor één t/m vier personen. In deze lessen beginnen we met het dressuurmatig losrijden van de paarden en wordt er gesprongen tot ongeveer 80cm. Voor het welzijn van onze paarden wordt er niet vaak hoger gesprongen. Uiteraard wordt de les aangepast aan het niveau van de ruiter.


Zoals al onze lessen worden ook de privélessen gegeven door gediplomeerde instructeurs met wedstrijdervaring t/m ZZ niveau.