Over de Manege

Aan de rand van het prachtige Brabantse dorpje Riel ligt Manege ’t Zandeind. Daar bent u van harte welkom om te komen paardrijden. Wij zijn een 4 sterren FNRS manege en zijn in het bezit van het Veiligheidscertificaat. Dit staat voor kwaliteit en veiligheid.

Manege’t Zandeind wordt gerund door Huib van der Weide en een team van gediplomeerde instructeurs en professionele medewerkers. Al onze pony- en paardrijlessen worden verzorgd door enthousiaste gediplomeerde instructeurs. De basis van onze lessen bestaan uit dressuurmatig rijden. Naast dressuur rijden willen wij u ook op andere manieren laten genieten van de paardensport.

Manege ’t Zandeind, waar men met plezier leert paardrijden!

Kinderen mogen vanaf 6-jaar beginnen met paardrijden. Kinderen leren op manege ’t Zandeind spelenderwijs pony rijden. Verschillende spelletjes, opzadelen en poetsen zijn onderdelen van de lessen.

 

Jong geleerd is oud gedaan

Voor de ruiters van 3 tot 6 jaar oud hebben we op zaterdagmiddag een gezellige mini-les. Tijdens dit half uurtje leren de allerkleinsten spelenderwijs vertrouwd te raken met een pony. Je hoeft je voor deze les niet aan te melden maar kunt zo binnenlopen. De les start om 16.00 uur op zaterdag. Een cap kun je bij ons gratis lenen!

Daarnaast bieden we tegenwoordig een young riders pakket aan. Dit pakket bestaat uit 6 lessen inclusief een leuk en handig aandenken aan de manege. Daarnaast krijg je bij dit pakket begeleiding op stal bij het opzadelen, les van een enthousiaste en gediplomeerde instructeur en je kunt zo op een leuke en betaalbare manier kennis maken met het ponyrijden zonder er gelijk de hoofdprijs voor te betalen.

Wat kun je nog meer bij ons verwachten?

Op manege ’t Zandeind worden regelmatig buitenritten en dagtochten gemaakt. Ook willen wij ruiters en amazones kennis laten maken met de springsport door het geven van springlessen. Het geven van diverse theorie en praktijkcursussen hoort bij de opleiding van ruiter en paard en zullen gegeven worden op manege ’t Zandeind.

Het volgen van privélessen voor dressuur- en springruiters behoort bij manege ’t Zandeind tot de mogelijkheden.

Veiligheid

Veilig paardrijden is één van onze prioriteiten. Ons gediplomeerd team is hier dan ook dagelijks mee bezig. De FNRS heeft als één van de eisen gesteld dat ieder FNRS-ruitersportcentrum in het bezit moet zijn van het veiligheidscertificaat. Paardrijden is een geweldige sport die door veel mensen in Nederland wordt beoefend. Vanuit de sport zelf, maar ook van buitenaf wordt de druk op veiligheid steeds groter. De FNRS streeft naar kwaliteit en veiligheid en maakt dit ondermeer door middel van het veiligheidscerticaat bekend.

FNRS
Om de veiligheid in de paardensport te waarborgen heeft de FNRS (Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra), de KNHS (Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie) en de Stichting Recreatie Ruiter (SRR)·samen met Consument en Veiligheid de Stichting Veilige Paardensport (SVP) opgericht. De SVP zorgt door middel van onderzoek en de uitgifte van het veiligheidscertificaat dat de paardensport op een veilige manier beoefend.

VHC
Het veiligheidscertificaat garandeert de consument dat een accommodatie voldoet aan bepaalde basiseisen voor een veilige beoefening van de paardensport. Het certificaat stelt eisen aan bouwtechnische aspecten van een accommodatie, zoals hoogte van de rijbaan en breedte van de in- en doorgangen. Andere voorbeelden van de eisen zijn de verplichte aanwezigheid van een BHV-er, verplichting van het rijden met·een veiligheidshelm, gediplomeerde instructeurs, harnachement onderhoud en ongevallenregistratie.

Bron: www.fnrs.nl en www.veiligpaardrijden.nl

Kantine

Na het rijden even bijkomen is bij manege ’t Zandeind altijd mogelijk. Of u nu zelf gereden heeft of gekeken heeft naar uw zoon of dochter, de koffie staat voor u klaar! In onze sfeervolle kantine heeft u de mogelijkheid voor een hapje en een drankje en kunt u ondertussen de verrichtingen van uw zoon/dochter of vriend/vriendin bekijken. Onze kantine is weer lekker opgefrist met mooie kleuren. Er is een extra gedeelte om onder andere verschillende cursussen te kunnen geven. In de zomermaanden zullen wij ons terras aan de voorzijde van de kantine openen zodat u lekker kunt genieten van het zonnetje!