Leuke weetjes

De allereerste jeugdtrektocht 2018 was zeer geslaagd! Zie hieronder een leuke sfeerfoto:


De door Huib gefokte hengst Eloma’s Blue SFN (Mr. Blue x Tygo) wint de Roelofsen Horse Truck Prijs tijdens Jumping Indoor Maastricht 2017!

Wout-Jan van der Schans wist op vrijdagavond (10 november 2017) de Roelofsen Horse Truck Prijs, een top score met joker wedstrijd (1.40m) te winnen met Eloma’s Blue SFN (Mr. Blue x Tygo). De Nederlands kampioen van 1985 en 1987 wist 1460 punten bij elkaar te sprokkelen met de achtjarige KWPN hengst in een tijd van 64.76 seconden.

De tweede plaats was voor de Italiaanse Gianni Govoni die voor deze wedstrijd de 14-jarige merrie Winn Winn (Chin Chin x Wagenaar) had gezadeld. Zij brachten het tot 1300 punten in 65.48 seconden. De Nederlandse ruiter Frank Schuttert, die zijn basis heeft bij Jos Lansink in het Belgische Meeuwen eindigde op de derde plek met de achtjarige hengst Denver de Liebri Z (Zang, Diamant de Semilly x Zandor Z) met 1290 punten in 64.12 seconden. Jur Vrieling (Dallas VDL) en de Limburgse amazone Aniek Poels (Quick Hamlet) eindigden respectievelijk op de vierde en vijfde plaats!


Hoeraaa! Het vijfde veulen van dit jaar is geboren!

Een prachtig merrieveulen van Anneroos en Glasgow van ’t Merelsnest!

Afbeeldingsresultaat voor glasgow van 't merelsnest

Hoeraaa! Het vierde veulen van dit jaar is geboren!

Een prachtig merrieveulen van Wybalia en I am Codex!


Hoeraaa! Het derde veulen van dit jaar is geboren!

Een prachtig hengstje van Aïtoloma en Corico Z!


Tijdens ons Volwassenenweekend vorige week, kwam Familie de Brouwer van Stal Brouwer bij ons langs.

Zij hebben als afsluiting van het weekend een interessante clinic gegeven, waarbij Kirsten reed en haar moeder Annemarie ondertussen verschillende dingen vertelde en vragen beantwoordde.

Wij willen de Familie Brouwer enorm bedanken, want iedereen heeft er ontzettend van genoten!


Hoeraaa! Het tweede veulen van dit jaar is geboren!

Een prachtig merrieveulen van Edelweiss en Carrera VDL!

Afbeeldingsresultaat voor carrera VDL

Hoeraaa! Het eerste veulen van dit jaar is geboren!

Een prachtig merrieveulen van Chamonix en Glasgow van ’t Merelsnest!

Afbeeldingsresultaat voor glasgow van 't merelsnest

Op 5 februari 2015 was er tijdens de KWPN hengstenkeuring speciale aandacht voor de SFN (Springpaarden Fonds Nederland) paarden. De paarden werden officieel aan het publiek voorgesteld.
De hengst die door Huib is gefokt was daar ook aanwezig en daar zijn wij natuurlijk best trots op!

——————————————————————————————————————————————————-

iphone 010

Wist je dat wij ook bruiloften te paard kunnen begeleiden? We hebben dit een aantal jaren geleden voor het eerst gedaan bij Patrisia. Wat een indrukwekkend gezicht met al die paarden voor de trouwstoet uit! Hier stonden we voor het gemeentehuis in Oisterwijk om het aanstaand bruidspaar veel geluk te wensen!

———————————————————————————————————————————————————

Eloma Blue

Het nieuws dat een door Huib gefokt paard aangekocht is door het SFN (Springpaarden Fonds Nederland) en daar zijn wij natuurlijk best trots op.
In Nederland gefokte paarden behoren in zowel de dressuur- als in de springsport tot de mondiale top. Daardoor raken nog steeds veel Nederlandse topspringruiters hun toppaarden door verkoop naar het buitenland kwijt. Het Springpaarden Fonds Nederland (SFN) levert een substantiële bijdrage aan het behoud van springpaarden voor Nederlandse topruiters.

Na een positief aankoopadvies van de selecteurs van het Springpaarden Fonds Nederland aan de directie heeft het SFN besloten om vandaag ook de vijfjarige hengst Eloma Blue SFN aan te kopen.

Deze hengst liep onder Patrick van der Schans onder de naam Eloma Blue Empire. Het is een vijfjarige schimmelhengst met als vader Mr. Blue uit Aitolona elite IBOP-spr van Tygo. Fokker van Eloma Blue Empire is de heer H.A. van der Weide uit Riel. Om recht te doen aan de moederlijn en de stam waar hij uit voortkomt heeft het SFN besloten om de hengst voortaan onder de naam Eloma Blue SFN in de sport uit te brengen door Stal van der Schans te Nijkerk.

Voor in de fokkerij geïnteresseerden is in deze hengst het bloed van twee van de belangrijke noordelijke prestatiestammen verenigd. Mr. Blue komt uit de zeer bekende Carla-stam en de moeder van Eloma Blue SFN is de elite merrie Aitolona, die uit de net zo bekende Loma-stam komt. De in 1969 geboren Eloma, die de stammoeder van deze lijn genoemd mag worden, was een dochter van Wagner en via Farn, Lucky Boy xx, Dreamstreet, Caretano, Tygo en Mr. Blue komen we uit bij de in 2009 geboren Eloma Blue SFN. De in 1948 geboren merrie Oldenburgse merrie Karla was de stammoeder van deze lijn en via hengsten als Regent, Camper, Wagner, Joost, Oldenburg, Couperus en Mr. Blue komen we terecht bij Eloma Blue SFN.

Eloma Blue moet zich als vijfjarige hengst natuurlijk nog bewijzen maar dat hij potentie heeft is een ding wat zeker is! Wordt vervolgd…..

Wist je dat….

Huib zelf weer volop op concours gaat? Zo heeft hij tweede kerstdag Areba, Wybalia en Anneroos weer lekker meegenomen op concours. Een hele goede dag waarover niemand ondanks het weer mag klagen!